🇮🇹 🧙🏻‍♀️ “Befana: Opfør dig godt eller få kul i strømpen”

🧙🏻‍♀️ “Befana: Opfør dig godt eller få kul i strømpen”

I den italienske folketradition har Befana en gammel kvinde, der leverer gaver til børn over hele Italien om aftenen den 5. januar på samme måde som julemanden eller de tre konger. 

Det er en skik forbundet med den italienske jul. Befana besøger alle italienske børn den aften for at fylde deres strømper med søde sager, slik, tør frugt og legetøj, hvis de har opført sig godt. Ellers finder de, der har opført sig dårligt, deres strømper fyldt med kul. 

I mange fattigere dele af Italien, især det rurale Sicilien, blev der i stedet for kul lagt et stok i en strømpe. 

Som en god husmor, siger mange, at hun vil feje gulvet, før hun går, hvilket betyder, at hun vil feje problemerne fra det forgangne år væk. 

Barnets familie plejer at efterlade en lille skål med vin og et fad med noget mad, ofte regionalt eller lokalt til hende, der normalt afbildes som en heks, der flyver på en kost med et sort tørklæde, og hun er dækket af kulstøv, da hun kommer ind i børnenes huse gennem skorstenen.

Hvis du vil lære mere om italienske traditioner, opdage mere om vores kultur generelt eller bare lære eller forbedre dit italiensk, så tryk lige her!

 👇

—>🇮🇹 FIND DIT ITALIENSKKURSUS HER 🇮🇹 <—

a

No Comments

Post A Comment

seven + seven =