🇮🇹 De Italienske hilsner

De italienske hilsner er jo mange og bruges ofte på en forkert måde.
Lad os se, hvad de er, og hvordan man bedst bruger dem.

Ciao: det er en uformel hilsen, der bruges i begyndelsen eller slutningen af ​​et møde.

Buongiorno: det er i sig selv en formel hilsen, men afhængigt af den tone, der bruges til at sige det, kan det også være meget venligt og legende. Normalt bruges det indtil den tidlige eftermiddag. En af dens forkortede og uformelle former er Buondì

Buon pomeriggio: det er en lidt mere formel hilsen, der bruges, når man mødes med eller siger farvel til nogen, f.eks. til sine kolleger efter endt arbejde (om eftermiddagen)

Buonasera: det er en formel hilsen, der bruges, når man møder eller tager afsked med nogen om aftenen. Starttiden for “Buonasera” varierer meget fra region til region, i Norditalien kan den bruges allerede omkring kl. 17:00, i syd lidt senere!

Buonanotte: det er både en formel og uformel hilsen, der bruges inden de går i dvale.

Arrivederci: det er en formel måde at sige farvel, det bruges ikke når du møder en person, og det indeholder ønsket om at se dig snart igen. Derfor, hvis du lige har skændt med nogen, skal du ikke sige farvel! En variant er “Arrivederla“, en endnu mere formel og løsrevet form, der udtrykker en tone med respekt.

Addio: det er en hilsen og en løsrivelse, der vil vare meget længe, ​​måske for evigt. Det er en formel og uformel hilsen, der stammer fra “Jeg betro eller anbefaler dig til Gud”! Den bruges på en formel og uformel måde. Det kommer fra “Jeg betro dig, jeg anbefaler dig til Gud”

Ci sentiamo / a risentirci : det er en formel og uformel hilsen, der skal bruges i slutningen af et telefonopkald.

Pronto: det er den typiske italienske hilsen på telefonen, uændret for mænd og kvinder, det betyder “Her er jeg, jeg er klar til at tale med dig!”

Salve: det er en både en formel eller uformel hilsen, der kan bruges på alle tidspunkter af dagen til at hilse på begyndelsen af et møde.

 Bentornato / Benvenuto: de er begge to uformelle hilsner forbeholdt dem, der kommer tilbage eller besøger os.

Er du interesseret i at lære italiensk? 

👇

—>🇮🇹 FIND DIT ITALIENSKKURSUS HER 🇮🇹 <—

a

No Comments

Post A Comment

3 × one =