En (falsk?) fodboldhelt i Rom.

 Rom – Fra grønsvær til asfalt – en (falsk?) fodboldhelt.

Bolden bliver spillet ind i det tyske storhold Kaiserslauterns forsvarszone, hvor Nicolae Negrila dukker op og scorer det mål, der sikrer hans rumænske hold, Universitatea, semifinalen i UEFA-tureneringen. På kalenderbladet står der 1983, og Nicolae med tilnavnte “Negroro” var en af sit holds største stjerner og en af hovedårsagerne til, at Universitatea i flere år gav de to rumænske storhold, Steaua og Dynamo, baghjul. Nicolae var stamspiller på Universitatea, da mandskabet vandt det rumænske mesterskab hele tre gange i 1974, 1980 og 1981. For Nicolai blev det endvidere til fire cup-finalesejre i Rumænien og 28 landskampe.

 

 

I dag, mange år senere, spiller han videre. I Rom. Mange har lagt mærke til ham. Især hvis man har sin gang i området Via Candia/Via Giulio Cesare, et stenkast fra Vatikanmuseet. Han er en kunstner. En boldkunstner, der giver konceptet “street art” en ny dimension, når han med panden holder bolden kørende 10-15 gange, imens bilerne holder og venter på grønt lys. Det har han gjort i en del år, og med tiden har efterhånden oparbejdet sig til så meget street credit, at Roms lokale aviser er begyndt at dedikere ham en del opmærksomhed.

 

 

Skønt han har nået en alder af 63 år jonglerer han stadig. The show must go on. Bolden ud af posen. Op på hovedet, og så … doing, doing, doing … mens bilerne holder og venter på grønt lys. Senest er han blevet interviewet, på en romersk fortovscafè, imellem to boldjongleringer. Her fortæller han kort om sin karriere. Han har spillet imod Fiorentinas legendariske Giancarlo Antognoni, og han siger, at den stærkeste italienske spiller nogensinde var Gigi Riva.

Men men men … senest – i kølvandet på den megen opmærksomhed der har været omkring Nicolae – har både Corriere della Sera og Rai News sået tvivl om hans sande identitet. “Han giver sig blot ud for at være Negroro”, lyder beskyldningen, og Rai News skriver, at “Nicolai har indrømmet, at han har benyttet sit ungdomsidols identitet”. Artiklen oplyser ikke noget om hvorfor.

 

 

Well, verden vil som bekendt bedrages, hvilket også gælder – i det mindste en lille smule – for den, der skriver disse linier, og derfor kan jeg egentlig godt lide ideen (selv om den ikke skulle være sand) om, at der et sted i området Via Candia/Via Giulio Cesare går en trind boldjonglerende rumæner rundt, som tidligere har fejret store fodboldtriumfer på sit hjemlands baner.

Skrevet af Jesper Storgaard Jensen

 

 

Er du interesseret i at lære italiensk? 

👇

—>🇮🇹 FIND DIT ITALIENSKKURSUS HER 🇮🇹 <—

KONTAKT OS

 

 

 

logo-studia-italienskStudia.dk er en italiensk sprogskole udviklet af et professionelt netværk af italienere, som fremmer udbredelsen af det italienske sprog og kultur i Danmark. Vores undervisere der alle har italiensk som modersmål og er højt kvalificerede, vil følge jer med stor glæde og passion i opdagelsen af Italien igennem sprogkurser, kulinariske arrangementer og ekskursioner i det fantastiske Italien. Vi tilbyder et stort udbud af kurser både i vores egne og kommunens lokaler, eller hos vores kunder over hele Danmark.

 

No Comments

Post A Comment

6 + 15 =