🇮🇹 Girotonno madfestival

GIROTONNO

en gammel tradition og en tusind år gammel tun kultur
i et hjørne af paradis i Sulcis Iglesiente, i Carloforte, på Sardinien.

Historien: Fiskeri efter “tonni di corsa” i Carloforte udføres med redskaber i overensstemmelse med en praksis, der allerede blev anvendt på Sardinien af fønikerne og romerne, perfektioneret derefter i det 15. århundrede af spanierne.

Thunnus thynnus (blå fin tun) er en af de mest værdifulde arter i Middelhavet, og dens kød er meget efterspurgt.

Sådan skriver Berlingske om festivalen: “I dagene omkring månedsskiftet maj-juni trækker tunen ned i strædet mellem øen og dens nabo, Isola Piana, og her slår de lokale fiskere til, så det blå Middelhav farves rødt. I forbindelse med storfangsten arrangeres madfestivalen “Girotonno” i Carloforte på øen San Pietro , hvor kokke fra hele verden konkurrerer om at tilberede de bedste tun-retter, men uanset hvornår og hvor på Sardinien man vælger at spise sin tun, fås den ikke mere frisk og delikat.” 

Programm:

✅ Tuna Cuisine Competition: en spektakulær international gastronomisk konkurrence mellem kokke fra fire lande, hvor tilberedes smagfulde tun retter. En teknisk og berømt jury bestemmer de vindende retter.

✅ Girotonno Live Cooking: berømte italienske og internationale kokke, der forbereder deres opskrifter “live”, hvor publikum  kan smage de originale kulinariske skabelse med tun.

✅ Girotonno Tuna Village: mange lækre opskrifter der nydes på kajen Mamma Mahon: smagene fra Sardinien og japansk tradition. To smagspunkter dedikeret til den blå fin tun.

 

✅ Girotonno Live Show: Hver aften, på kajen Mamma Mahon, optræder de vigtigste italienske kunstnere i gratis shows og koncerter.

Vil du gerne nyde Girotonno Festivalen til en god pris?

————

Vi skaber den perfekte studietur under Girotonno-festival
hvor man kan også lære italiensk med en italiensk modersmållærer, der taler flydende dansk.

————

 FRA KUN

450,- DKK

Overnatning inkl. i prisen 

————

✅ Læs mere om studieturen på Sardinien

✅ Read more about the Girotonno Festival

 

 

 

 

—>🇮🇹 FIND ANDRE ITALIENSKKURSUS HER 🇮🇹 <—

KONTAKT OS

 

 

 

logo-studia-italienskStudia.dk er en italiensk sprogskole udviklet af et professionelt netværk af italienere, som fremmer udbredelsen af det italienske sprog og kultur i Danmark. Vores undervisere der alle har italiensk som modersmål og er højt kvalificerede, vil følge jer med stor glæde og passion i opdagelsen af Italien igennem sprogkurser, kulinariske arrangementer og ekskursioner i det fantastiske Italien. Vi tilbyder et stort udbud af kurser bl.a. i vores egne og kommunens lokaler, over nettethos vores kunder over hele Danmark eller på Sardinien.

 

 

 

a

 

No Comments

Post A Comment

2 + four =