Hvor kommer 🇮🇹 dagenes navn fra?

 

Hvor kommer de italienske dagenes navn fra?

Dagenes navne blev tildelt af babylonerne og arvet fra romerne.

 

De stammer alle fra navnene på Solen og planeterne.

Således var lunedì  ( månedagen ), på latin: (Lunae dies), martedì af Mars (Martis dies), mercoledì i Merkur (Mercuri dies), giovedì i Jupiter (Iovis dies), venerdì ​​af Venus (Veneris dies).

Sabato var oprindeligt dagen for Saturn (Saturni dies), så kirkesamlingen findes i den engelske (Saturday).

Men med spredningen af ​​kristendommen i Vesten erstattede det hebraiske ord “shabbat” eller “hviledag” det hedenske navn på mange sprog.

På samme måde blev navnet Domenica (på latin, Dominica eller Guds dag) introduceret af Konstantin, konverteret til kristendommen og erstattet den ældre Solis dies, Solens dag, der modstår på den engelske Sunday og i den tyske Sonntag.

Er du interesseret i at lære italiensk? 

👇

—>🇮🇹 FIND DIT ITALIENSKKURSUS HER 🇮🇹 <—

KONTAKT OS

 

 

 

logo-studia-italienskStudia.dk er en italiensk sprogskole udviklet af et professionelt netværk af italienere, som fremmer udbredelsen af det italienske sprog og kultur i Danmark. Vores undervisere der alle har italiensk som modersmål og er højt kvalificerede, vil følge jer med stor glæde og passion i opdagelsen af Italien igennem sprogkurser, kulinariske arrangementer og ekskursioner i det fantastiske Italien. Vi tilbyder et stort udbud af kurser både i vores egne og kommunens lokaler, eller hos vores kunder over hele Danmark.

 

 

 

a

 

No Comments

Post A Comment

five × 5 =