De Italienske opskrifter –
Bettis / Guldbras med artiskokker

 

 

Guldbras er blandt de mest almindelige fisk i middelhavsområdet. På kystrestauranter i Italien finder man den på menukortet under navnet Orata. Kødet er ekstremt delikat og velsmagende, og den tilberedes ofte hel, enten grillet, stegt eller ovnbagt.

 

Ingredienser til 2 personer

 

 

– 2 mellemstore guldbras

– 4 stk. af sardisk artiskok, dem med torne

– skal af en økologisk citron

– 2 dl. Vernaccia vin

– koldpresset olivenolie

– 5 hvidløgs fed

– 1 bundt bredbladet persille

 

 

 FREMGANGSMÅDE

 

 

Rengør og skær artiskokkerne fint og læg dem i koldt vand med citronsaft. Skrab skællene af fiskene med en mellemstor kniv. Gør det under koldt vand, så slipper du for skæl i hele køkkenet. Fjern indvoldene og rens fisken godt i koldt vand. Hak halvdelen af persillen, samt 2 fed hvidløg og bland det med citronskallen og lidt salt. Fyld fiskene med blandingen.  Sautér de sidste 3 hvidløgsfed i en gryde med olie, artiskokker og lidt salt. Tilsæt 1/2 kop vand og kog med låg på i 10 minutter. Kom guldbrasen i en stor gryde med lidt olie i bunden, steg i et par minutter ved høj varme, tilsæt Vernacciaen og artiskokkerne.  Lad vinen dampe lidt af og sæt derefter låg på. Kog over lav varme i ca. 20 minutter. Drys med hakket persille og salt. Server retten varm med kogte kartofler salat vendt i hvidvinseddike, drysset med salt og et stænk olivenolie.

a

BUON APPETITO

Vernaccia vin 

Vernaccia di Oristano er en særlige sardinsk vin, produceret i Tirso dalen. Spørger man sarderne, har denne vigtige og meget specielle vin ikke tilnærmelsesvis nogen lighed med de øvrige Vernaccia-vine, der bliver produceret i forskellige områder i det øvrige Italien. Som navnet antyder, er dyrkningen og produktionen af ​​denne dyrebare vin koncentreret næsten udelukkende i provinsen Oristano, hvor druen synes at foretrække de lavtliggende områder, der stammer fra de gamle og nylige oversvømmelseraf Tirso og Rio Mannu flod. Det er dog ikke kun det begrænsede område, vinen bliver dyrket i, der gør den så kostbar og værdsat. Også det faktum, at ​​markernes udbytte er temmelig begrænset, og stort set aldrig overstiger mere and 600 kilo pr.hektar, betyder at Vernaccia di Oristano er en skattet og værdsat vin over hele Sardinien. På grund af dets høje alkoholindhold og dets særlige smag betragtes Vernaccia di Oristano som en dessertvin, men den kan meget godt ledsage krydrede fødevarer som den berømte Bottarga ( multe rogn ), På Sardinien repræsenterer Vernaccia di Oristano således et fællesskab rundt om det, der er særligt sardisk. Og vinen bliver brugt til at fejre venskaber og højtideligholde fester og festivaler, der fejrer Sardiniens særlige antikke og traditionelle kultur.

 

 

 

Vil du lære at tilberede italiensk mad?

TJEK DE KOMMENDE EVENTS

–> ELLER KONTAKT OS <–

Vi arranger Italiensk madkurser i forbindelse med italiensk sprog,

og vi garanterer autentiske oplevelse, god stemning og hyggeligt samvær

 

Skrevet af Bettina Carta

Bettina kommer oprindeligt fra Sardinien, hun er uddannet kok, men har lært det mest af sin mor. Hun arrangerer med stort smil og passion, catering til fødselsdag, jubilæum, konfirmation og meget mere.  Har I også passion for selv at lave Italiensk mad? Madlavningskurser tilbydes og herefter nydes maden.

 

No Comments

Post A Comment

3 + 15 =