De Italienske opskrifter –
Sardisk Fastelavnskage ” Zeppole

 

Zeppolen, “Is Tzipuasa” på sardisk, er et symbol på fastelavn på Sardinien. Her er Zeppole runde og med hul i midten. De er ikke aflange som i andre dele af Italien, hvor de kan være op til 2 eller 3 meter lange.

 

Ingredienser til 20 – 25 stykke

 

1 kg. mel

100 gr. svinefedt (stuetemperatur)

150 gr. sukker

4 æg

2 citroner (skal)

2 appelsiner (skal og saft)

200 gr. kartoffelstivelse

½ liter mælk

60 gr. gær

3 spiseskefulde Acqua Vite eller Sambuca

rapsolie til stegning omkring 5-6 liter

almindeligt sukker til servering af Zeppole

FREMGANGSMÅDE

 

 

Først opløses gæren i den lune mælk. Denne blanding bruges lidt af gangen i resten af processen, for at opnå den rette elastiske konsistens. Nu æltes mel og svinefedt sammen i en anden skål. Sukker tilsættes massen og der æltes indtil massen er homogen. Det samme gøres først med æggene og til sidst med kartoffelstivelsen, samt skal og saft fra citrusfrugterne. Til sidst tilsættes Acqua Vite/ Sambuca. Dejen æltes godt med hænderne indtil den slipper skålen. Når den rette elastiske konsistens er opnået, tildækkes dejen med bagepapir og viskestykke således at der ikke er adgang for ilt til dejen. Skålen placeres et lunt sted, gerne pakket ind i et varmt tæppe. Dejen står til hævning i ca. 2-3 timer, indtil den er dobbelt størrelse. Varm olien i en høj gryde eller i en frituregryde. Når kagerne skal formes er det vigtigt at ens hænder er let fugtige. Hav eventuelt en skål med koldt vand stående. Form dejen til en kugle, lav et hul i den og friter kagen i olien. Når den har fået gylden farve på begge sider, tages kagen op og vendes i rigeligt sukker. Klar til servering!

 

 

 

BUON APPETITO

 

Vil du lære at tilberede italiensk mad?

TJEK DE KOMMENDE EVENTS

–> ELLER KONTAKT OS <–

Vi arranger Italiensk madkurser i forbindelse med italiensk sprog,

og vi garanterer autentiske oplevelse, god stemning og hyggeligt samvær

 

Skrevet af Bettina Carta

Bettina kommer oprindeligt fra Sardinien, hun er uddannet kok, men har lært det mest af sin mor. Hun arrangerer med stort smil og passion, catering til fødselsdag, jubilæum, konfirmation og meget mere.  Har I også passion for selv at lave Italiensk mad? Madlavningskurser tilbydes og herefter nydes maden.

 

No Comments

Post A Comment

17 − nine =