Den korteste italienske poesi

 

Hvorfor er det så vigtigt for os italienere at studere poesi siden de første skoleår?

 

Svarene kan være mange, men de mest gyldige efter vores mening er, at poesi fører til, at vi går længere, at undersøge en andens sind, til at “læse ud over linjerne”. Overfor en komposition er vi tvunget til at gøre en ekstra indsats for at gå ud over overfladen for at gå mellem linjerne og fuldt ud forstå, hvad der ligger bag disse vers.

 

Men hvad kan vi forstå, mens vi læser den korteste poesi i verden, og hvad er så denne korteste poesi?

I modsætning til hvad der er tro, er “Mattino af Ungaretti” ikke den korteste italienske poesi. Den første præmie tilhører Franco Fortini med sit digt “Carlo Bo / No” hvor “Carlo Bo” repræsenterer titlen og “No” teksten. 😂 

Det er faktisk den korteste poetiske komposition, der nogensinde er udtænkt på italiensk indtil i dag.Franco Fortini, som er pseudonym af Franco Lattes (Firenze, 10. september 1917 – Milano, 28. november 1994), var en af de mest kontroversielle og interessante digtere, litterære kritikere, essayister og intellektuelle i det 20. århundredes kulturelle scene. Han var lærer for Angelo Branduardi, der brugte sit vers til begyndelsen af sangen Domenica e Lunedì, mens han ikke citerede det i kreditterne.

 

Er du interesseret i at lære italiensk? 

👇

—>🇮🇹 FIND DIT ITALIENSKKURSUS HER 🇮🇹 <—

KONTAKT OS

 

 

 

logo-studia-italienskStudia.dk er en italiensk sprogskole udviklet af et professionelt netværk af italienere, som fremmer udbredelsen af det italienske sprog og kultur i Danmark. Vores undervisere der alle har italiensk som modersmål og er højt kvalificerede, vil følge jer med stor glæde og passion i opdagelsen af Italien igennem sprogkurser, kulinariske arrangementer og ekskursioner i det fantastiske Italien. Vi tilbyder et stort udbud af kurser både i vores egne og kommunens lokaler, eller hos vores kunder over hele Danmark.

 

 

 

a

 

No Comments

Post A Comment

2 × 4 =