Hvorfor kaldes det Mozzarella?

 

 

Ordet “mozzarella” er blevet et internationalt ord i årenes løb, selvom ikke alle udtaler det korrekt, men denne er en anden historie. ☺️

 

Ved du, hvor ordet mozzarella kommer fra, og hvilket år det dateres?

 

Navnet mozzarella kommer fra den napolitanske dialekt og henviser til den samme form af produktet, som er mindre end mozza (“skåret”) eller mozzare (“at skære”), der er afledt nøjagtigt fra behandlingsmetoden.

Udtrykket blev først nævnt i 1570, citeret i en kogebog af Bartolomeo Scappi, der lyder ( latte crema, burro fresco, ricotta, mozzarella fresca e latte ) “flødemælk, frisk smør, ricotta, frisk mozzarella og mælk”.

Historikeren Monsignor Alicandri i “Chiesa Metropolitana di Capua” siger, at klosteret San Lorenzo i Capua tilbød pilgrimme et stykke brød med mozzarella eller provatura.

 

Er du interesseret i at lære italiensk? 

👇

—>🇮🇹 FIND DIT ITALIENSKKURSUS HER 🇮🇹 <—

KONTAKT OS

 

 

 

logo-studia-italienskStudia.dk er en italiensk sprogskole udviklet af et professionelt netværk af italienere, som fremmer udbredelsen af det italienske sprog og kultur i Danmark. Vores undervisere der alle har italiensk som modersmål og er højt kvalificerede, vil følge jer med stor glæde og passion i opdagelsen af Italien igennem sprogkurser, kulinariske arrangementer og ekskursioner i det fantastiske Italien. Vi tilbyder et stort udbud af kurser både i vores egne og kommunens lokaler, eller hos vores kunder over hele Danmark.

 

 

 

a

 

No Comments

Post A Comment

five × 4 =