Smag på skønheden i Ascoli Piceno

Piazza Arringo

Lidt af en overraskelse … mildt sagt! Vel at mærke den positive af slagsen. Sig navnet Ascoli Piceno til en italiener og de fleste vil formentlig sige “boh?”, underforstået … den by kender jeg ikke. Indrømmet, det gjorde jeg heller ikke. Måske fordi Ascoli – der ligger i den lille Marche-region – ikke er en by man sådan bare lige tager til. Hvis du tager toget fra Rom, skal du skifte to-tre gange og kalkulere med ca. lige samme transporttid som hvis du tog til Milano. Hvis du tager bussen – hvad jeg gjorde – bliver du på et tidspunkt læsset af på en tankstation (!) udenfor Ascoli, hvor der holder en minibus klar til at fragte dig de sidste 15 km. ind til byen. Men sådan er det åbenbart med Ascoli … man må lide for skønheden!

For skønhed den finder du i rigt mål i Ascoli. Piazza Arringo er en af byens to storslåede piazzaer. “Arringa” på italiensk betyder tale, og pladsen var angiveligt det sted, hvor folk stod frem offentligt og åbnede op for deres tanker, ideer og politisk skepsis. Den skepsis er der ikke synderlig fokus på i dag. I den seneste undersøgelse over livskvalitet i de italienske byer – lavet af dagbladet Il Sole 24-Ore – var Ascoli den by, der tog det længste hop frem på listen. Fra nr. 42 sidste år til nr. 15 i år. En rekord i 2017.

 

 

Piazza del Popolo

Og hvis skønhed er lig med livskvalitet, så er det nok at tage turen fra Piazza Arringo hen til Piazza del Popolo. Straks jeg så piazzaen røg den direkte ind på min egen Top-10 over Italiens smukkeste og mest fascinerende piazzaer. Du kan næsten smage på skønheden, når du går rundt på denne formidable piazza, der blev anlagt i begyndelsen af det 16. århundrede og som har et hjerte af travertin.

 

 

 

Smagning af Anisetta på Caffè Meletti

 

Olive all´Ascolana

Den tidligere kendte italienske rejsejournalist Guido Piovene sagde engang, at Piazza del Popolo i Ascoli og Piazza San Marco i Venedig er de to piazzaer i Italien, der allermest gav ham en følelse af dagligstue. Så slå dig ned på piazza’ens historiske cafè, Caffè Meletti, og nyd et glas af den legendariske anisetta, på samme sted som Hemmingway i sin tid gjorde, og lad skønheden overrumple dig. 

Skrevet af Jesper Storgaard Jensen

 

 

 

 

 

Er du interesseret i at lære italiensk?

👇

🇮🇹 FIND DIT ITALIENSKKURSUS HER 🇮🇹

 

Studia.dk er en italiensk sprogskole udviklet af et professionelt netværk af italienere, som fremmer udbredelsen af det italienske sprog og kultur i Danmark. Vores undervisere der alle har italiensk som modersmål og er højt kvalificerede, vil følge jer med stor glæde og passion i opdagelsen af Italien igennem sprogkurser, kulinariske arrangementer og ekskursioner i det fantastiske Italien. Vi tilbyder et stort udbud af kurser bl.a. i vores egne og kommunens lokaler, over nettethos vores kunder over hele Danmark eller på Sardinien.

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment

3 × 1 =