Teatro alla Scala? Wow!

 

TEATRO ALLA SCALA

 

Under vores italiensk lektioner ( både i klasse eller privat ) spørger studerende os ofte, hvad “alla Scala” betyder. Vi gjorde en kort undersøgelse, og det ser ud til, at teatrets navn stammer (som sædvanligt) fra et efternavn. ☺️

 

Teatro alla Scala i Milano er en af de mest berømte i verden, der blev bygget på kun to år (1776-1778) af arkitekten Giuseppe Piermarini. Det må have været den største, og selve operaen i Wien blev senere bygget på hans eksempel.

Teatro alla Scala i Milano tager sit navn fra pladsen, hvor “piazza della Scala” blev bygget.

Pladsen kaldes det, fordi der var (fra 1381) kirken Santa Maria alla Scala.

Denne kirke fik navnet “Beatrice Regina della Scala  efterkommer af det magtfulde veronesisk familie, nu uddød, (det blev også kendt som “Famiglia Scaligera“).

I 1345 blev Regina della Scala gift med Bernabò Visconti, herre i Milano, da hun kun var 12 år gammel og fik 15 børn.

I 1776 ønskede Maria Teresa fra Østrig konstruktionen af et teater, på den allerede eksisterende kirke, i gotisk stil, der er blevet revet for at gøre plads til det nye operaens tempel.

 

Vi kendte ikke denne historie før, så lad os takker vores studerende, der med deres nysgerrighed hjælper os med at forbedre vores undervisnings kvalitet hver eneste dag. ☺️

Er du interesseret i at lære italiensk? 

👇

—>🇮🇹 FIND DIT ITALIENSKKURSUS HER 🇮🇹 <—

KONTAKT OS

 

 

 

logo-studia-italienskStudia.dk er en italiensk sprogskole udviklet af et professionelt netværk af italienere, som fremmer udbredelsen af det italienske sprog og kultur i Danmark. Vores undervisere der alle har italiensk som modersmål og er højt kvalificerede, vil følge jer med stor glæde og passion i opdagelsen af Italien igennem sprogkurser, kulinariske arrangementer og ekskursioner i det fantastiske Italien. Vi tilbyder et stort udbud af kurser både i vores egne og kommunens lokaler, eller hos vores kunder over hele Danmark.

 

 

 

a

 

No Comments

Post A Comment

10 + 8 =