Restaurant “Solo per Due”

Valentins dag året rundt – Ristorante “Solo per Due”

 

Den italienske by Vacone, i Lazio-regionen, er så lille, at den end ikke har fundet vej til de lokale landkort. Straks du er kommet ind i den, er du allerede på vej ud. Der er ingen synderlige attraktioner. Well, jo … måske en. En eneste. En restaurant hvor man gennem mange år har fejret hjerternes fest. Navnet er “Solo per Due” (Kun for to), der, som navnet siger, er en restaurant for blot to personer. Ja, faktisk Italiens eneste af slagsen. Min første reaktion, da jeg træder ind i Solo per due, er … wauw! Det er fuldstændig vildt det her! En restaurant med ét eneste bord og to stole. Et dagligstueagtigt lokale på cirka 20 m2. Opdækningen er perfekt med sølvbestik, krystalglas, en smuk bordbuket med friske blomster, to store kandelabre med levende lys, romantisk musik, der nærmest sejler ud af højtalerne i bløde toner, samt, ikke mindst, en pejs hvor ilden gnistrer lystigt.

 

Her får du romantik for alle pengene! Det perfekte sted for San Valentino. “Da jeg åbnede restauranten i september 1988, var der givetvis mange, der syntes, at jeg var småskør. En restaurant for blot to personer … hvad i alverden skulle det gøre godt for? Sådan var attituden. Jeg prøvede at ringe rundt til forskellige bryllupsbureauer for at gøre reklame for Solo per due, men ofte smækkede folk simpelthen røret på. De troede, det var telefongas”, forklarer Remo Di Claudio, stedets ejer. I de sidste mere end 25 år er det strømmet til Solo per due med romantiske par.

 

 

Gennem årerne har restauranten dannet baggrund for mange frierier. “Meget afhænger af især den kvindelige gæst, der ofte er inviteret uden at vide, hvad det er for et sted, hun er kommet til. Hvis hun oplever wauw-effekten, er der lagt op til en romantisk aften ud over det sædvanlige”, siger Remo med et tilfreds smil. Ak ja, den romantik. Den er ofte så vigtig, at stemningen af og til risikerer at tippe over til den anden side. Og engang, på Solo per Due, gik det faktisk helt galt. ”Det var et italiensk par. Allerede da de steg ud af bilen her udenfor, kunne vi høre, at stemningen ikke var helt god. Det var helt klart, at det ikke var romantik, der var fokus på. Under middagen blev stemningen mere og mere anspændt, og på et tidspunkt kom de næsten i håndgemæng. Jeg foreslog så, at de skulle gå udenfor og få lidt frisk luft. Her fik manden fat i kvindens mobiltelefon og kylede den ned i dalen i et raserianfald. For at gøre en lang historie lidt kortere, så endte det med, at han sov i bilen, og hun besluttede sig for at sove på gulvet inde i restauranten. Dagen efter var vi alle nede i dalen for at lede efter hendes mobiltelefon, som vi faktisk fandt til sidst. Det var en oplevelse ud over det sædvanlige”, fortæller Remo. I dag på San Valentino vil der med garanti være dækket op på Solo per due, og det vil der såmænd også være resten af året. Lad hjerterne slå, pastaen koge og mobiltelefonerne flyve ned i dalen.

Buon San Valentino! 🌹

 

 

 

Skrevet af Jesper Storgaard Jensen

 

Er du interesseret i at lære italiensk?

👇

🇮🇹 FIND DIT ITALIENSKKURSUS HER 🇮🇹

 

Studia.dk er en italiensk sprogskole udviklet af et professionelt netværk af italienere, som fremmer udbredelsen af det italienske sprog og kultur i Danmark. Vores undervisere der alle har italiensk som modersmål og er højt kvalificerede, vil følge jer med stor glæde og passion i opdagelsen af Italien igennem sprogkurser, kulinariske arrangementer og ekskursioner i det fantastiske Italien. Vi tilbyder et stort udbud af kurser bl.a. i vores egne og kommunens lokaler, over nettethos vores kunder over hele Danmark eller på Sardinien.

 

 

 

No Comments

Post A Comment

4 + 19 =